فهرست مطالب

دیابت و متابولیسم ایران - سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 65، آذر و دی 1394)

مجله دیابت و متابولیسم ایران
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 65، آذر و دی 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • معصومه حبیبیان *، معراج خسروی صفحات 67-74
    مقدمه
    فعالیت ورزشی منظم یک شیوه غیردارویی موثر در پیشگیری از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در بیماران دیابتی است. لذا هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر 8 هفته تمرین شنا بر سطوح قلبی ماتریکس متالوپروتئنیاز-2 (MMP-2) و فاکتور رشد تبدیل- بتا یک (TGF- β1) در رت های دیابتی بود.
    روش ها
    28 سر موش صحرایی نر ویستار به صورت تصادفی به 4 گروه (7 تایی) کنترل، دیابت، تمرین، دیابت- تمرین تقسیم شدند. دیابت با تزریق درون صفاقی آلوکسان (تزریق داخی صفاقی یک دوز،90 میلی گرم/کیلوگرم) القا شد. حیوانات با تمرین شنا به مدت 5 تا 30 دقیقه در روز به مدت 8 هفته ورزش داده شدند و 72 ساعت پس از آخرین مداخله ها کشته شدند. فعالیت MMP-2 و سطوح TGF- β1 قلبی به ترتیب به روش زیموگرافی و الایزا تعیین شد. از آزمون آنالیز واریانس یک راهه برای آنالیز داده ها استفاده شد (05/0>p).
    یافته ها
    القا دیابت منجر به افزایش معنی دار سطوح TGF-β1 (001/0>P) و کاهش فعالیت MMP-2 (001/0>P) قلبی در مقایسه با گروه کنترل شد. به علاوه 8 هفته تمرین منظم شنا سطوح TGF-β1(001/0=P) را به طور معنی داری کاهش داد و فعالیت MMP-2 (001/0=P) را در رت های دیابتی تمرین نرمال نمود (005/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین منظم شنا پتانسیل درمانی زیادی در مقابل آسیب قلبی ناشی از دیابت از طریق سرکوب افزایش TGF-β1و تنظیم مثبت فعالیت MMP-2 دارد.
    کلیدواژگان: تمرین شنا، فاکتور رشد تبدیل، بتا یک، ماتریکس متالوپروتئنیاز، 2، دیابت
  • سولماز سلیمانی، سهیلا معین *، مرتضی یوسف زادی، نرگس امراللهی بیوکی صفحات 75-83
    مقدمه
    توتیاهای دریایی به شاخه خارپوستان (Echinodermata) از بی مهرگان دریایی تعلق دارند که دارای خواص زیستی متعددی می باشد. دیابت شیرین، شایع ترین بیماری متابولیک در جهان است که شامل گروهی از اختلالات متابولیسمی با درجات متفاوت می باشد و اولین مشخصه آن افزایش سطح گلوکز در خون است. هدف از مطالعه پیش رو، بررسی خاصیت ضددیابتی به روش ارزیابی مهار فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز توسط ارگان های مختلف، مایع سلومیک (CF و CL) و رنگدانه پوسته و خار توتیای دریایی E. mathaei می باشد.
    روش ها
    در مطالعه آزمایشگاهی، عصاره های بافت های مختلف (خار، پوسته، گناد و فانوس ارسطو) توتیای دریایی با استفاده از سه حلال ان- هگزان، اتیل استات و متانول، براساس افزایش قطبیت جدا گردیدند. مایع سلومیک با روش بافره و رنگدانه پوسته و خار به کمک HCl از توتیای دریایی استخراج شد. سپس فعالیت ضددیابتی با آزمون مهارکنندگی آنزیم آلفاآمیلاز انجام شد.
    یافته ها
    طبق نتایج به دست آمده، سلول های آزاد مایع سلومیک، سلوموسیت لیزات و رنگدانه پوسته توتیای دریایی دارای میزان بالایی از مهار آنزیم آلفاآمیلاز می باشند. نتایج اختلاف معنی داری در سطح احتمال 05/0P< را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نیز نشان داد که توتیای دریایی E. mathaei به علت دارا بودن فعالیت بالای آنتی اکسیدانی و هم چنین ترکیبات فلاونوئیدی، دارای اثر مهاری روی آنزیم آلفاآمیلاز می باشد.
    کلیدواژگان: مهار آنزیم آلفاآمیلاز، دیابت، توتیای دریایی، Echinometra mathaei
  • فرید بحرپیما *، مهدی ابراهیمی، راضیه جوادیان کوتنایی صفحات 84-90
    مقدمه
    یکی از شایع ترین تظاهرات نوروپاتی محیطی دیابتی (DPN)، کاهش تعادل و اختلال کنترل وضعیت است. از آن جایی که تعادل جزء نیازهای اساسی جهت انجام فعالیت های روزمره بوده و در فعالیت ایستا و پویا نقش مهمی را ایفا می کند، لذا هدف پژوهش حاضر، ارزیابی و مقایسه تعادل پویا و عملکردی (به صورت بالینی و آزمایشگاهی) در بیماران مبتلا به نوروپاتی محیطی دیابتی با افراد سالم است.
    روش ها
    در این مطالعه تعادل پویا و عملکردی 11بیمار مبتلا به DPN (که نوروپاتی آن ها به وسیله پرسشنامه میشیگان تشخیص داده شده بود) و 11 فرد سالم که از نظر جنس، سن و نمایه توده بدنی با افراد گروه سالم جور شده بودند، به وسیله دستگاه Biodex و تست های تعادلی تاندم ارزیابی شدند. از آزمون t مستقل به منظور مقایسه شاخص های تعادلی بین دو گروه بیمار و سالم استفاده شد. علاوه بر این، همبستگی میان شاخص های تعادل پویا و تست های تعادل عملکردی تاندم، توسط ضریب همبستگی پیرسون نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شاخص های ثبات تعادل پویا در بیماران مبتلا به نوروپاتی محیطی نسبت به افراد سالم (شامل ثبات کلی (003/0=P)، ثبات داخلی-خارجی (002/0=P) و ثبات قدامی-خلفی (047/0=P)) به طور معنی داری بالاتر بود. میانگین مدت زمان ایستادن در تست های عملکردی تاندم در گروه دیابتی در مقایسه با افراد سالم در دو حالت چشم باز (031/0=P) و چشم بسته (016/0=P)، به طور معنی داری کمتر بود. همچنین در گروه بیماران دیابتی، همبستگی منفی بسیار بالایی (794/0- r=) بین شاخص ثبات داخلی- خارجی با ایستادن تاندم در وضعیت چشم بسته وجود داشت (004/0=P).
    نتیجه گیری
    افراد مسن مبتلا به نوروپاتی محیطی دیابتی دچار اختلال تعادل عملکرد شدیدی نسبت به افراد سالم جورشده هستند که ممکن است آن ها را در معرض خطر افتادن هنگام انجام فعالیت های روزانه زندگی قرار دهد.
    کلیدواژگان: تعادل پویا، تعادل عملکردی، نوروپاتی دیابتی
  • حبیبه تقوی کجیدی، فرشاد فرزادفر، نیلوفر پیکری، باقر لاریجانی *، شادی رحیم زاده، احسان رضایی درزی، سحر سعیدی مقدم صفحات 91-100
    مقدمه
    سرطان تیروئید شایع ترین بدخیمی اندوکرین است. میزان بروز سرطان تیروئید سریع تر از هر بدخیمی دیگری در سال های اخیر افزایش داشته است که در هر دو جنس و در تمام نژادها و سایزها دیده شده است. افزایش حساسیت روش های تشخیصی و سرویلانس مدیکال نمی توانند به طور کامل توجیه کننده این افزایش بروز باشند.
    مطالعات صورت گرفته در ایران در خصوص بررسی شیوع سرطان تیروئید محدود و پراکنده است. مطالعه حاضر جهت بررسی روند تغییرات شیوع این بیماری در جامعه ملی ایرانی به تفکیک استان ها در بازه زمانی سال های 1990 تا 2010 انجام شد.
    روش ها
    داده های سرطان تیروئید از اطلاعات ثبت شده در انستیتو ثبت سرطان گرفته شد و داده ها را بر حسب استان، جنسیت، سال و گروه بندی سنی با در نظر گرفتن تابع شیوع سرطان تیروئید بر روی یکدیگر ریخته در مرحله بعد مدل لگاریتم– خطی رگرسیون را بر روی متغیر نرخ رخداد سرطان تیروئید اجرا کردیم و با استفاده از روش رگرسیون لجستیک، شیوع سرطان تیروئید را در تمامی سال ها و استان های کشور برآورد کردیم.
    یافته ها
    میانگین شیوع سرطان تیروئید به تفکیک سال نشان می دهد که شیوع سرطان تیروئید سیر افزایش یابنده به ویژه از سال 2002 دارد و شیوع سرطان تیروئید در سال 1990 ، 25/0-0/0، و در سال 2010 ، 7/13-2/4 می باشد. شیوع در هر دو جنس افزایش یافته و در زنان 5/2 برابر مردان است. بالاترین میزان شیوع سرطان تیروئید به ترتیب در استان های اصفهان با میانگین شیوع 3/4 درصد هزار، یزد با میانگین شیوع 1/4 درصد هزار، تهران با میانگین شیوع 4 درصد هزار و قزوین با میانگین شیوع 1/3 درصد هزار می باشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که با افزایش سال ها شیوع سرطان تیروئید در تمامی استان ها به خصوص در نواحی مرکزی و تهران و قزوین افزایش پیدا کرده است و نیاز به بررسی علل تفاوت در شیوع سرطان تیروئید در سطح مناطق و استان های مختلف کشور و تعیین راهکارهای پیشگیری و کنترل می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان تیروئید، شیوع، ایران
  • رضوانه گلدوی *، مهدی مقرنسی صفحات 101-109
    مقدمه
    امنتین-1 آدیپوکاین تازه شناخته شده ای است که اغلب از بافت چربی احشایی ترشح می شود. سطوح در گردش امنتین-1 به طور معکوس با چاقی ارتباط دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی دو شیوه تمرین استقامتی و مقاومتی بر سطوح امنتین-1 پلاسمایی و عوامل وابسته به چاقی در دختران چاق و دارای اضافه وزن بود.
    روش ها
    34 دختر چاق و دارای اضافه وزن (25p تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از افزایش معنی دار امنتین-1 در هر دو گروه تجربی (001/0= استقامتیP و 004/0=مقاومتیP) و کاهش عوامل وابسته به چاقی مثل وزن (003/0= استقامتیP و 005/0=مقاومتیP)، توده چربی بدن (001/0= استقامتیP و 001/0=مقاومتیP) ، BMI (002/0= استقامتیP و 004/0=مقاومتیP) و WHR (011/0= استقامتیP و 013/0=مقاومتیP) در هر دو گروه، پس از هشت هفته تمرین است (05/0>P).
    نتیجه گیری
    می توان بیان کرد که هر دو شیوه تمرین استقامتی و مقاومتی پس از هشت هفته تمرین، با بهبود عوامل وابسته به چاقی، حداکثر اکسیژن مصرفی و همچنین افزایش سطوح پلاسمایی امنتین-1 همراه بود.
    کلیدواژگان: امنتین، 1، چاقی، اضافه وزن، تمرین استقامتی، تمرین مقاومتی
  • سیروس کبودی، مهر علی رحیمی *، الهام نیرومند، الهه عجمی، افسانه اقبالیان، مجید براتی، نادر رجبی گیلان صفحات 110-119
    مقدمه
    نیاز به دریافت انسولین در بین بیماران دیابتی نوع دو در مرحله ای که بیماری آن ها با سایر درمان ها قابل کنترل نباشد، امری حیاتی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی باورهای مرتبط با عدم پذیرش انسولین در بین بیماران دیابتی نوع دوم با بهره گیری از مدل اعتقاد بهداشتی انجام گردید.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی– مقطعی بر روی 400 نفر از بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت شهر کرمانشاه انجام پذیرفت. بیماران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه ای که مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و سازه های مدل اعتقاد بهداشتی (محقق ساخته) بود از طریق مصاحبه با بیماران تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و با آزمون های آماری (ضریب همبستگی پیرسون، من ویتنی و کورسکال والیس) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شرکت کنندگان به ترتیب 95/66، 7/60، 95/59، 97/51، 04/68، 74/74 درصد نمرات قابل اکتساب برای حساسیت درک شده، شدت درک شده، خودکارآمدی، منافع درک شده، راهنمای عمل و موانع درک شده را بدست آوردند. نتایج نشان داد که باورهای حساسیت، شدت و خودکارآمدی درک شده بیماران دیابتی(نوع دو) نیازمند به انسولین در سطح متوسطی بود ودر مقابل موانع موجود برای پذیرش درمان با انسولین در آنها بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    تهیه و تدوین بسته های آموزشی مناسب در راستای ارتقاء سطح آگاهی و خودکارآمدی و رفع موانع مرتبط با پذیرش انسولین در بیماران دیابتی ضروری است.
    کلیدواژگان: انسولین درمانی، دیابت نوع دو، مدل اعتقاد بهداشتی
  • نازنین مصلحی، فیروزه حسینی، اصفهانی، فرهاد حسین پناه، پروین میرمیران *، پروانه حجت، فریدون عزیزی صفحات 120-129
    مقدمه
    مطالعه حاضر به منظور شناسایی الگوهای غذایی غالب در افراد بزرگسال ایرانی و ارتباط آن با خطر دیابت نوع دو انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه مورد-شاهدی آشیانه ای، در قالب مطالعه قند و لیپید تهران در 698 زن و مرد بزرگسال با میانگین سنی 0/12±6/43 سال انجام شد. افراد گروه مورد شامل افرادی بودند که در ابتدای مطالعه سالم و در طی آزمون های پیگیری، مبتلا به دیابت نوع دو شدند و دارای داده های غذایی نیز بودند. برای هر مورد، 3 نفر به عنوان شاهد انتخاب و از نظر سن، جنس و ماه خونگیری همسان شدند. تعیین الگوهای غذایی به روش تحلیل عاملی و ارتباط میزان پیروی از هریک از الگوهای غذایی با ابتلا به دیابت با روش رگرسیون لجستیک شرطی انجام شد.
    یافته ها
    سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد. پس از کنترل عوامل خطر ابتلا به دیابت، نسبت شانس ابتلا به دیابت نوع دو، به ازای هر یک انحراف معیار افزایش در امتیاز الگوی غذایی حاوی مقادیر بالای غلات کامل، حبوبات، تخم مرغ و گوشت قرمز (الگوی غذایی سنتی ) کاهش معنی داری داشت (نسبت شانس : 82/0 ، فاصله اطمینان 99/0-67/0).
    نتیجه گیری
    الگوی غذایی حاوی مقادیر بالای غلات کامل و حبوبات ممکن است بتواند خطر بروز دیابت نوع دو را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، الگوهای غذایی، مطالعه مورد، شاهدی آشیانه ای
|
  • Masoumeh Habibian *, Mearaj Khosravi Pages 67-74
    Background
    Regular exercise training is an effective nonpharmacological strategy in the prevention of mortality and morbidity due to cardiovascular disease in patients with diabetes. Therefore, the aim of this study was to assess the effect of 8 weeks regular swimming exercise intervention on the cardiac levels of Matrix mettaloproteinase-2(MMP-2) and transforming growth factor-β1 (TGF- β1) in diabetic rats.
    Methods
    Twenty eight male Wistar rats with were randomly divided into 4 groups (7 rats per group) of control, diabetes, exercise, diabetes-exercise. Diabetes induced whit alloxan (90 mg/k g, intraperitoneally, ip) in rats. The animals exercised by swimming training at 5 min to 30 min per day, five days a week over 8 weeks. The rats were killed 72 h after the last treatments and cardiac MMP-2 activity and TGF- β1 levels were evaluated by Zymography and ELIZA method. A one-way analysis of variance was used to data analysis (P
    Results
    The results showed that the inducing of diabetes resulted in a significant increase in the levels of cardiac TGF-β1 (P
    Conclusion
    It seems that regular swimming exercise may have great therapeutic potential in the treatment of diabetes-induced cardiac injury by suppressing elevation the levels of TGF-β1 and upregulation of MMP-2 activity.
    Keywords: Swimming Exercise, Transforming Growth Factor, ?1, Matrix Mettaloproteinase, 2
  • Soolmaz Soleimani, Soheila Moein *, Morteza Yousefzadi, Narges Amrollahi Bioki Pages 75-83
    Background
    sea urchins belonging to phylum echinoderms of marine invertebrates them found to possess excellent. Diabetes mellitus, metabolic diseases most prevalent in the world with a group of metabolic disorders characterized by different degrees is the first increase in blood glucose levels. The aim of the present research was undertaken to study the anti- diabetes activity of different extracts, coelomic fluid and pigments shells and spines of sea urchin of Echinodermata mathaei.
    Methods
    Isolation of different tissues extracts (spine, shell, gonad and aristotol lantern) sea urchin by three solvents (n- hexan, ethyl acetate, and methanol). Isolation coelomic fluid by buffered mode and pigments shell and spine by HCl of sea urchin anti-diabetes activity investigated through inhibition α- Amylase enzyme.
    Results
    According to the results of the study, coelomic fluid (CF), coelomocyte lysate and shell pigment of sea urchin highest activity in the anti-diabetes methods. Significant differences were observed at P
    Conclusion
    The result of this research indicated that sea urchin of E. mathaei due to the high antioxidant activity, as well as, flavonoid compounds, have anti- diabetes activities too.
    Keywords: ? Amylase enzyme, diabetes, enzyme inhibition, sea urchin, Echinometra mathaei
  • Farid Bahrpeyma *, Mehdi Ebrahimi, Razieh Javadian Kotenaei Pages 84-90
    Background
    One of the most common complications of Diabetic Polyneuropathy (DPN) is decreased balance and Postural Control disorder. Balance has an important role in static and dynamic activities as a base of activities of daily living. The objective of this study was the evaluation and comparison of dynamic and functional balance in patients with DPN and healthy subjects.
    Methods
    In this study, dynamic and functional balance of 11diabetic patients with DPN (detected by Michigan questionnaire) and 11 healthy subjects were evaluated by Biodex Balance System (BBS) and Tandem Stance (TS) test in open and closed eyes conditions. The participants were matched by age and BMI. An independent t-test was used to compare balance parameters between patient and normal group. Furthermore, the correlation between dynamic balance parameters of BBS and TS tests were calculated using the Pearson’s Correlation Coefficient.
    Results
    The results of BBS in patients with diabetic peripheral neuropathy were significantly higher than normal subjects (P
    Conclusion
    Older adults with DPN have an impaired functional balance in comparison with matched control subjects and this may expose the patients to danger of falling during daily activities.
    Keywords: Dynamic Balance, Functional Balance, Diabetic Polyneuropathy
  • Habibeh Taghavi Kojidi, Farshad Farzadfar, Niloofar Peykari, Bagher Larijani *, Shadi Rahimzadeh, Ehsan Rezaei, Darzi, Sahar Saeedi Moghaddam Pages 91-100
    Background
    Thyroid cancer is the most common form of endocrine cancer. The age and gender-adjusted incidence of thyroid cancer has increased faster than that of any other malignancy in recent years, with the increased incidence seen in both genders, all ethnic backgrounds and all sizes of thyroid cancer. It appears that the rise in thyroid cancer incidence is not only due to medical surveillance and improved disease detection. In Iran, also scattered studies had been accomplished in different provinces and requirement to more attention and planning for thyroid cancer. Thyroid cancer’s control and prevention requires to the evidence–based strategies in different population groups based on national and provincial comprehensive studies on the prevalence and incidence. Thus we aimed to provide the comprehensive information about thyroid cancer prevalence and trend in national, provincial levels among Iranian population.
    Methods
    In this study we used some steps respectively to show how thyroid cancer prevalence changes in 1990 to 2010 between different provinces. We aggregate cancer registry data set by province, age categorized, gender and merge with other national covariates that were gathered in Iran. Then, linear regression model and logistic regression model were used to modeling and predicting for other provinces and years.
    Results
    Mean of thyroid cancer prevalence displayed that prevalence increased with increase in years especially more rapidly from 2002-2010 the prevalence rates were estimated to be (0.0-0.25) and (4.2-13.7) per 100000 in 1990 and 2010 respectively and increased in both females and males. Female to male ratio was 2.5. Highest prevalence thyroid cancer were in four provinces of Iran, Isfahan (mean rate 4.3 per 100000), Yazd (mean rate 4.1 per 100000), Tehran (mean rate 4 per 100000) and Qazvin (mean rate 3.1 per 100000) respectively.
    Conclusion
    Iran map displayed with increase in years, thyroid cancer prevalence become larger. Additional research on the risk factors for thyroid cancer is needed to explain the difference of thyroid cancer prevalence between provinces.
    Keywords: Thyroid cancer, Prevalence, Iran
  • Rezvane Galdavi *, Mehdi Mogharnasi Pages 101-109
    Background
    Omentin-1 is recognized as new Adipokine that mostly is excreted from visceral fatty tissue. Circulating levels of Omentin-1 are inversely associated with obesity. The aim of the present study on two training methods of endurance and resistance on Omentin-1 levels of plasma and factors related to obesity and overweight in obese girls, respectively.
    Methods
    Thirty four obese and overweight girls (BMI>25) were chosen purposefully then they were categorized at random to three endurance group (n=12), resistance group (n=12) and control (n=10). A total of 8 weeks of endurance and resistance training and endurance training was 4 times a week with 65 to 80 percent of HRmax and intensity resistance training was 65-80% of 1RM. Phlebotomizing was done at various stages with similar conditions and plasma Omentin-1 levels by ELISA method was measured. Data were analyzed by Kolmogorov-Smirnov and related t tests for studying the changes within the ANOVA and LSD post Hoc test for comparison between groups at the significance level of p
    Results
    The results showed a significant increase Omentin-1 in both the experimental group (p endurance =0.001, p resistance =0.004) and reduce factors associated with obesity such as weight (p endurance =0.003, p resistance =0.005), fat mass body (p endurance =0.001, p resistance =0.001), BMI (p endurance =0.002, p resistance =0.004) and WHR (p endurance =0.011, p resistance =0.013) in both experimental groups after 8 weeks of training (p
    Conclusion
    It can be stated that both endurance and resistance practices after 8 weeks of training, to improve factors related to obesity, maximal oxygen uptake and increased plasma levels Omentin-1 was.
    Keywords: Omentin, 1, Obesity, Overweight, Endurance training, Resistance training
  • Siros Kabodi, Mehrali Rahimi *, Elhame Niromand, Elahe Ajami, Afsane Egbalian, Majid Barati, Nader Rajabi Gilan Pages 110-119
    Background
    The aim of this study was to investigate the Belief related to Rejection of Insulin injection among type 2 diabetic patients based on Health Belief Model (HBM).
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 400 diabetic patients referred to Kermanshah Diabetes Research Center who were recruited with available sampling method. The participants completed a self-administered questionnaire including demographic characteristics, and HBM construct. Data was analyzed by SPSS-16 using coefficient correlation, Mann-Whitney, Kruskal-Wallis statistics.
    Results
    The maximum scores of Participants in perceived susceptibility, perceived severity, self-efficacy, perceived benefits, perceived barriers, cues to action was 66/95%, 60/7%, 59/95%, 51/97%, 68/04%, 74/74%respectively. Results showed that, in diabetic patients (II) require insulin level Susceptibility, severity and perceived benefits were intermediate, and the barriers to acceptance of insulin therapy were more.
    Conclusion
    Preparing training packages for promoting knowledge and self-efficacy and removing related berries of insulin therapy acceptance in diabetic patients are necessary.
    Keywords: Insulin Therapy, Diabetes II, Health Belief Model
  • Azanin Moslehi, Firoozeh Hosseini, Esfahani, Farhad Hosseinpanah, Parvin Mirmiran*, Parvane Hojjat, Fereidoun Azizi Pages 120-129
    Background
    The aim of this study was to identify major dietary patterns in Iranian adults and their associations with the risk of type 2 diabetes (T2DM).
    Methods
    This nested case-control study was conducted among 698 women and men with a mean age of 43.6 ± 12.0 years in the Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS). Among participants who were free of T2DM at baseline and developed T2DM during follow-up examinations, individuals with dietary intakes data were considered as cases. Each case was matched to three T2DM free controls on sex, age, and the date of blood drawing. Major dietary patterns were identified using principal component analysis and odds ratios of T2DM were estimated using conditional logistic regression.
    Results
    In this study, three major dietary patterns were identified. After adjusting for diabetes risk factors, 1-SD increase in score of the dietary pattern characterized by high intake of whole grain, legumes, egg, and red meat (traditional dietary pattern) was associated with reduced risk of T2DM (OR : 0.82; 95% CI: 0.67-0.99).
    Conclusion
    A whole grain and legumes based dietary pattern may be associated with reduced risk of T2DM in Iranian population.
    Keywords: Type 2 diabetes_dietary pattern_nested case_control study